Een kleine les geschiedenis over energie

  Hoe komt het dat de ene helft van de mensheid wel gelooft in energie en de andere helft niet? Of dat de een de term hooggevoeligheid heel goed begrijpt en zichzelf herkent en de ander het misschien ‘gezeur’ vindt en een hype?

  Sommigen van ons hebben van jongs af aan het gevoel dat er iets niet klopt. Ze zijn hier, maar eigenlijk halen ze niet alles uit hun leven. Ze ervaren de wereld als een buitenstaander. ‘Wat een wonderlijke wereld! Ben ik dan zo anders dan anderen?’

  Nee, dat ben je niet! Je hebt waarschijnlijk je gevoel weten te bewaren en steeds de best mogelijke manieren gevonden om jezelf te beschermen in deze wereld.

   

  Als gevoelig mens moet je jezelf wel beschermen, want al die pijn en dat ongemak ervaren lukt natuurlijk niet. De wereld is immers steeds kleiner geworden, door de televisie en internet bijvoorbeeld, en dagelijks kunnen we zien wat er van geworden is. Als je dan te veel meelijdt, kun je behoorlijk uit je daadkracht raken!

  De meeste gevoelige mensen zijn een kei in anderen helpen. Juist omdat ze zich goed afstemmen op anderen en vaak heel snel weten waar de ander behoefte aan heeft, of wat er in diens hoofd omgaat.

  Een enkele blik, een gevoel, een ‘weten’ leidt er vaak toe dat gevoelige mensen meteen aan de slag gaan: hup, harmonie moet er komen! Werk aan de winkel! Ze zijn eigenlijk vergeten dat iedereen zelf verantwoordelijk is voor zijn eigen proces. En omdat ze zo hard werken om harmonie te creëren komen ze nauwelijks aan zichzelf toe! Uitputting of overprikkeling is dan aan de orde van de dag.

  Gevoel is een typisch vrouwelijke kwaliteit, die een paar eeuwen geleden uit de gratie raakte. De rede, onze rationele kant, werd modieus. De verlichting in ons denken maakte dat we steeds wetenschappelijker werden en uitkomsten van onderzoeken steeds vaker uitgangspunt willen laten zijn voor wat we doen. De rationele kant, die resultaat-, en doelgericht is, en ordening door taal aanbrengt, is altijd op zoek naar kennis en wetenschappelijke uitkomsten en zoekt graag orde en structuur. Onze bureaucratie is er op gebaseerd!

  Het evenwicht is echter ver te zoeken inmiddels, want alle regels en protocollen in de samenleving maken steeds vaker dat onze creativiteit en kwaliteiten niet meer tot uiting kunnen komen. We voelen ons niet meer vrij. Onze individuele vrijheid komt in gevaar!

  Gek genoeg, zijn het vooral mannen die sinds die tijd op zoek zijn naar de zin van het leven en dat vooral willen bewijzen! Eigenlijk kun je wel zeggen dat de mannelijke energie (kracht) het vooral voor het zeggen heeft sinds de laatste paar eeuwen. De mannelijke kracht wordt van oudsher verbonden met de linker hersenhelft die we hebben. Het is een deel van ons cognitieve brein.

  Voelen is een typisch vrouwelijk iets. Kinderen en vrouwen voelen veel. Ze zijn intuďtief ingesteld.

  Hun rechter hersenhelft is actiever dan de andere kant: en dus doen ze tot nu toe eerlijk gezegd een beetje mee voor spek en bonen. Dat is aan het veranderen. We hopen dat deze website, of de methode ‘Energy Switch’, je kunnen helpen om makkelijker bij jezelf blijven en een standpunt in te nemen over allerlei zaken, zonder je steeds mee te laten slepen.

  Ons standpunt is inmiddels namelijk, dat de gevoelige, vrouwelijke kant in ons weer een zeer belangrijke bijdrage zal vormen in onze samenleving. Het is energie die er bijvoorbeeld voor zal zorgen dat kinderen liefdevol worden begeleid en zich omhuld voelen. Of dat er een voorraadkast is die gevuld is, en een huis dat een veilige ruimte vormt voor het gezin. Samen met de rationele kant in ons zal deze belangrijke energie zorgen voor een liefdevolle samenleving waarin het niet alleen maar draait om resultaten en economische groei, maar ook voor zorg en omhulling!

  Dit is dus geen oproep aan vrouwen ons zich af te keren van mannen, maar juist een vraag aan hen om mannen te helpen de wereld te veranderen.

   

  Meer lezen:

  Hooggevoeligheid

  Energetische bescherming

  4 stappen om jezelf te beschermen

  Geschiedenis

  Stress

 

 

Informatie via Uitgeverij De Liefde, Kanaaldijk 88, 1831 GB  Koedijk. Mail: info@uitgeverijdeliefde.nl