Kinderen

  De gevoelige kinderen hebben het druk momenteel. Ze raken makkelijk overprikkeld, kunnen misschien slecht slapen, zien tegen dingen op, of kunnen zich slecht concentreren. Sommigen hebben woedeaanvallen, anderen trekken zich liever terug. Kinderen kunnen dezelfde ervaringen hebben als volwassenen in dat opzicht. Zeker sensitieve kinderen raken makkelijk overvoerd in een wereld die steeds meer prikkels vrijgeeft. Te veel stress is er mogelijk de oorzaak van dat veel kinderen leerproblemen ervaren. Hun gedrag kan tevens laten zien dat ze ergens behoefte aan hebben. Als je nog niet dezelfde mogelijkheden hebt - zoals de volwassenen - om je te uiten, doe je dat meestal door iets te laten zien met je gedrag. Druk, hyperactief of impulsief gedrag, of juist teruggetrokken gedrag is vaak een signaal naar de ouders dat er iets is.

   

  In het boek, dat geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar, leggen we uit hoe het komt dat je stress kunt ervaren. De dagelijkse gebeurtenissen kunnen daar verantwoordelijk voor zijn, maar ook wat de kinderen allemaal voelen en denken over de gebeurtenissen, doet soms een duit in het zakje. Gevoelige kinderen denken vaak na, ze willen begrijpen wat er gebeurt, of waarom ze voelen wat ze voelen. Ze reflecteren veelvuldig op hun omgeving. Hun hoofd is vaak vol en hun lichaam wel eens rusteloos. Kinderen hebben behoefte aan rust en ruimte, aan ritme en regelmaat. Dat het daar vaak ontbreekt in onze drukke samenleving, lijkt steeds duidelijker te worden.

  We hopen dus dat je samen met je kind de luister cd gebruikt om af en toe even helemaal tot rust te komen. Allebei zullen jullie het heerlijk vinden!

  Het boek kost 19,95. Op de luister cd staan 4 tracks, en je kind kan zich leren ontspannen, lekker ademen, met zijn of haar aandacht terugkeren naar zichzelf (de Energy Switch) als het erg druk is geweest met van alles beleven, het lichaam ontspannen en de opslagkamertjes van de zintuigen opruimen zodat het hoofd wat rustiger wordt.

  Klik hier om het boek te bestellen.
  Je geeft een eenmalige machtiging om 22,55 (kosten boek en cd plus 2,60 verzendkosten) af te laten schrijven door uitgeverij De Liefde, Koedijk.

  Klik hier voor een voorpublicatie van het boekje.
  Kijk ook op
  www.wijzeouders.nl en www.wijzemoeders.nu voor informatie over sensitieve kinderen.

  In februari geeft Sylvia van Zoeren een workshop over stress bij jonge kinderen en hoe je als ouder je kind hierin goed kunt ondersteunen. Locatie Amsterdam.
  Vraag informatie via
  info@de-praktijk.org.

  ‘Wie naar de kristalheldere stem van Sylvia luistert, waant zich in de
  natuur die zo idealistisch beschreven werd door Hermann Hesse. De
  natuur van je ziel, een ideale paradijselijke staat, je eigen hof van
  eden waarin je je kunt terugtrekken. Eeuwige natuur die nooit
  verkaveld kan worden, nooit zal worden platgegooid om er flatgebouwen
  op te trekken. Nee, je eigen onverwoestbare natuur, die je als kind in
  je DNA meekrijgt. De intensiteit waarmee je als kind de natuur ervaart
  is als volwassene nooit meer na te voelen. Het is net als de eerste
  kus. Geen enkele andere kus zal ooit die spanning hebben. Maar Sylvia
  intensiveert die eerste ervaringen. Door ze in je onderbewuste op te
  slaan, heb je een geschenk voor het leven. Je draagt immers altijd je
  eigen paradijsje met je mee. Je eigen plekje waar het veilig is en
  waar je je altijd kunt terugtrekken. Dit aan kinderen meegeven is niet
  alleen een bijzondere gave, maar vooral een bijzonder geschenk. Geef
  uw kinderen hun eeuwige natuur door ze de ervaring van deze mooie CD
  te laten beleven.’
  Geert Kimpen, auteur van o.m. De Kabbalist en De Geheime Newton. www.geertkimpen.com

  ‘De stem van Sylvia betovert, magnetiseert. Ze neemt je mee naar een plek waar het veilig is, waar je als kind volledig jezelf kunt zijn. Het luisteren naar Sylvia is een rijk geschenk. Ik ben dolgelukkig dat ik dit aan mijn dochter Zonneke mocht geven. Het heeft haar leven verrijkt, en ook dat van ons.’

  Christine Pannebakker, auteur Het Mama Masterplan & Vrouwenpower (Paradigma).

   

 

Informatie via Uitgeverij De Liefde, Kanaaldijk 88, 1831 GB  Koedijk. Mail: info@uitgeverijdeliefde.nl